IB-opleidingen markt

IB-opleidingen markt » Opleiders

Opleiders

De onderstaande opleiders zullen onder meer op de InformatieBeveiligingsmarkt aanwezig zijn.

 • De Haagse Hogeschool
 • dcypher 
 • Hogeschool Rotterdam
  Bij de opleiding Technische Informatica aan de Hogeschool Rotterdam word je opgeleid tot een secure developer. Van de basis van programmeren tot het schrijven van complexe programma’s en het bouwen van een simpele schakeling tot een volwaardig prototype. Development staat centraal bij deze opleiding en omdat onze studenten de software en producten van morgen gaan maken is het belangrijk dat deze niet vol zitten met gaten. Daarom is security een kwaliteitsattribuut wat terugkomt bij alle technische vakken en projecten. Niet alleen leer je secure development, ook leer je over de gevolgen wanneer dit niet gebeurt. Kijk voor meer informatie op de website of klik op de link.  
 • Fontys Hogeschool ICT
  Fontys verzorgt onderwijs en onderzoek en vormt als brede hogeschool de grootste publieke kennisinstelling in Zuid Nederland. Door onderwijs en onderzoek te verbinden aan innovatieprocessen van de regio en daarbuiten wil Fontys een innovatiemotor van de regio zijn. Met haar onderwijs en onderzoek in vrijwel alle sectoren van de samenleving is de impact van Fontys groot.

  Fontys HBO-ICT
  HBO-ICT is een 4-jarige brede bacheloropleiding. Inhoudelijk kun je voor alle mogelijke beroepen in de ICT worden opgeleid. In het eerste jaar start je met een brede oriëntatie op vijf richtingen binnen het vakgebied ICT. Vanaf het tweede jaar kun je ieder semester opnieuw keuzes maken ten aanzien van richtingen, thema’s en de leervorm, die het beste bij jouw persoonlijke voorkeuren, talenten en manier van studeren passen. Er zijn hierbij 2 specialisatieroutes die met informatiebeveiliging te maken hebben:
  1.  ICT & Cyber Security
  2.  ICT & Management and Security, dit programma is zowel in voltijd als in deeltijd beschikbaar.

  ICT & Cyber Security
  Je leert alles over security: de bedreigingen, detectie en analyse daarvan en de mogelijke oplossingen. Hierbij is een hackermindset belangrijk. Als security-engineer leer je een beveiligingsfunctionaliteit gestructureerd te ontwikkelen. Je ontwikkelt kennis van netwerk- en servertechnologie. Hiermee leer je securitymonitoring opzetten om bijvoorbeeld voor bedrijven hackingaanvallen, malware-infecties of ander misbruik zichtbaar te maken. Ook leer je over het opzetten en uitvoeren van security-onderzoek zoals pen-testen, forensisch onderzoek of malware-analyse. Techniek staat voorop, maar een securityspecialist kan geen technische oogkleppen hebben en leert bijvoorbeeld ook over oorzaken en vormen van cybercrime, de mens als zwakke schakel in de beveiliging, securitygerelateerde wetgeving en ethiek.

  ICT & Management and Security
  Het aanbieden, managen en beveiligen van ICT is een hele uitdaging, zeker met steeds nieuwe gebruikersdevices, gebruiksmogelijkheden, nieuwe ICT-technologie en allerlei security-eisen, die aan systemen gesteld worden. Ook het snel en goed kunnen verhelpen van storingen aan systemen is een belangrijk aspect in onze digitale wereld geworden.

  Bij de richting ICT & Management and Security leer je wat er gedaan wordt om alle systemen goed te laten werken en te managen (soft- en hardware). Je krijgt inzicht in hoe systemen draaien en onderhouden worden op de onderliggende infrastructuur. Het up-to-date houden en het gecontroleerd uitvoeren van wijzigingen op systemen is iets, wat je als eindgebruiker vaak niet ziet en waarvoor veel werk verzet moet worden. Bij deze richting leer je hoe een optimale inrichting van o.a. de gebruikersondersteuning kan zorgen voor snelle en tevreden afhandeling van storingen aan systemen. In de praktijk zien we, dat er vandaag de dag steeds meer in multidisciplinaire teams gewerkt wordt om alle werkzaamheden op alle systemen uit te kunnen voeren.
   
 • NOVI Hogeschool
  NOVI is gespecialiseerd in ICT opleidingen op maat. Bij ons kun je doelgericht werken aan het realiseren van je ambities. Geen lange colleges over onderwerpen die je allang beheerst, maar precies dátgene leren waardoor je groeit als professional.

  NOVI is al 60 jaar een begrip in de IT-sector en al jaren achtereenvolgens uitgeroepen tot beste ICT deeltijdopleider van Nederland. Onze opleiding Hbo-ICT met de studierichtingen Software Development, Cyber Security en Geo-ICT worden al jaren beloond met het predicaat topopleiding, door de Keuzegids, de enige echt onafhankelijke consumentengids die de kwaliteit van opleidingen in Nederland beoordeelt en vergelijkt.

 • TIAS
  Voer IT-audits uit van acquisitie tot rapportage inclusief toelichting volgens juiste internationale standaarden.
   
  Blijf actueel door kennis van de nieuwste IT-ontwikkelingen als blockchain, data analytics en cybersecurity.
   
  Begrijp de vraag achter de auditopdracht en leg verantwoording af over gemaakte keuzes
  Profiteer van hoogstaande begeleiding tijdens de gehele opleiding inclusief de Masterthesis

  Kijk voor meer informatie in de link.
   
 • International Management Forum​
 • Security Academy
  Gestart in 2007 is de Security Academy uitgegroeid tot het opleidingsinstituut van Nederland waar u terecht kunt voor opleidings- en certificeringstrajecten op het gebied van Cyber Security, Privacy en Continuity.

  Onze motto is: “Praktisch toepasbare kennis”. Wij geloven zeer sterk in het aanbieden van opleidingen waarbij de praktijk een hoofdrol speelt. Mede om deze rede hebben wij naast certificeringsopleidingen van IAPP®, (ISC)2® en ISACA® ook het SECO-Institute certificeringstraject opgenomen in ons portfolio. De SECO-Institute opleidingen zijn erop gericht om de student voor te bereiden op een specifieke rol/ functie in de organisatie waarbij praktijksituaties worden nagebootst in een fictief bedrijf genaamd BICSMA.

  Ons portfolio:
  Het Cyber Security & Governance Certificeringsprogramma van het SECO-Institute bestaat uit 7 doorlopende leerlijnen die u opleiden tot een specifieke functie of rol. Deze certificeringstracks zijn opgebouwd uit drie levels (Foundation, Practitioner, Expert), zodat u ongeacht ervaring kunt instromen op het niveau wat het beste past.

  Security Academy biedt CIPP/E®, CIPM® en CIPT® cursussen aan samen met haar business partner Verdonck, Klooster & Associates. VKA is door de IAPP® in Nederland aangewezen als partij die voor haar trainingen en events CPE credits mag uitreiken. VKA staat ook vermeld op de lijst van approved CPE providers van IAPP® (https://iapp.org/certify/cpe-providers/).

  Wij bieden de meest bekende certificering, CISSP®, aan in een 10 daagse variant. Deze onderscheidt zich door de aandacht voor het goed begrijpen en kunnen toepassen van de lesstof in de praktijk. Wij bieden dan ook een slagingsgarantie. Binnen ons portfolio valt ook de 5-daagse CCSP certificering, die we op eenzelfde manier praktisch benaderen.

  Voor de CISM®, CISA®, CRISC® certificeringen bieden wij u 5-daagse Preparation Courses aan, waarin naast de focus op het examen, ook de Nederlandse en Belgische praktijksituatie wordt behandeld. Ook hier geldt onze slagingsgarantie.

  Daarnaast heeft de Security Academy diverse eigen opleidingen.

  Waarom kiezen voor de Security Academy?

  • De cursussen worden gegeven door een team van ruim 50 docenten die dagelijks met de materie werkzaam zijn in de praktijk. Zij zorgen ervoor dat onze cursussen ook daadwerkelijk praktijkgericht zijn.
  • Ook het gebruik van een modelorganisatie, BICSMA, waarbinnen de cases worden uitgewerkt, helpen met het toepasbaar maken van de opgedane kennis.
  • Wij bieden het grootste aanbod in opleidingen Informatiebeveiliging, IT-Secruity,
  • Business Continuity, Privacy en Security Management op de Nederlandse markt.
  • Wij zijn flexibel qua planning en ontvangen u graag in een gastvrije omgeving met een persoonlijke benadering.
  • De opleidingen volgens ons open rooster hebben voldoende tussentijd om de stof te laten bezinken (in de regel worden opleidingen op 1 vaste dag per week gegeven).
  • Wij bieden diverse kortingsmogelijkheden bij combinaties van cursussen. Zie onze website.
  • Na het volgen van een vijfdaagse (of langere) cursus, krijgt u een kortingsvoucher van 10% voor een cursus naar keuze voor uzelf of een collega.

​Heeft u opleidingsadvies nodig om te bepalen wat voor u de meest geschikte opleiding is? Neem contact met ons op!
www.securityacademy.nl - 0348 40 80 61  - info@securityacademy.nl

 • VU
  De Postgraduate Opleiding IT Audit, Compliance & Advisory (ITACA) aan de School of Business and Economics van de Vrije Universiteit Amsterdam is een in 1986 opgerichte opleiding. ITACA is een brede postinitiële MSc-opleiding die aan haar studenten een goed beeld geeft van de complexe samenhang tussen bedrijfseconomie, IT en accountancy. ITACA besteedt daarbij uitgebreid aandacht aan de implicaties voor een methodische en gestructureerde auditaanpak, oordeelsvorming en advisering. Gezien de evolutie van het vakgebied is de opleiding in de loop der tijd uitgebreid met meer aandacht voor analytics, wet- en regelgeving, de moderne eisen voor IT-compliance, privacy en risicobeheersing, en de adviesvaardigheden van de IT-auditor op het gebied van IT en cybersecurity.